Kulturnatten 2021!

Jøje meg, for en innholdsrik - og ikke minst minnerik! - kveld dette ble! Kulturnatten ble feiret med gode mennesker - mennesker som gjør meg godt! Jammen er det viktig å ha slike mennesker i livet sitt!

Jeg syklet ned til Oslo S ca. kl. 15:30. Jeg hadde sett meg ut en utstilling på Østbanehallen jeg hadde lyst til å stikke innom. Jeg parkerte sykkelen som vanlig ved Oslo Domkirke, for jeg føler den står trygt der med taxibilene i nærheten, og spaserte ned til Østbanehallen. Lik som min retningssans ligger på 0, ligger visst også evnen til å finne ting også langt ned på denne skalaen, og jeg klarte faktisk ikke å finne utstillingen. Etter å ha tatt en runde på Oslo S for å se om det var andre utstillinger der i forbindelse med Kulturnatten (hvilket jeg ikke fant), stakk jeg ut og gikk videre på Kulturnatten-løypa mi; nå var det på tide å speide etter kumlokk!

På tide å lete rundt i Oslo for kumlokk!

Dette var kumlokkene jeg lette etter!

Det var 20 kumlokk rundt om i Oslo Sentrum som ville være ekstra merket, og i samarbeid med Stolpejakten var det et kart som viste disse aktuelle kumlokkene. Jeg klarte likevel å legge til et annet "stolpe"-kart sammen med "kumlokk"-kartet, og mestret derfor også å gå til stolper istedenfor kumlokk. Men jeg fant likevel to kumlokk og fem nye stolper på den timen jeg holdt på, og da var jeg fornøyd!

Deretter bar det seg videre til Vega Kino hvor jeg møtte Iselin - nå var det tid for kinofilmen "Prinsesse Mononoke"! Vi hadde ikke forhåndsbestilt billetter, men jammen meg hadde vi englevakt; det var tre fattige billetter igjen! Etter å ha sikret oss billetter, kunne vi omsider finne plassen vår i kinosalen. "Prinsesse Mononoke" er en anime-film som jeg har hatt på listen over filmer jeg har lyst til å se, og da denne gratismuligheten på kino bød seg, kunne jeg ikke la være! Filmen var ganske spesiell, kanskje dypere enn jeg klarte å forstå denne første gangen, men jeg synes det var god underholdning. Takk til Hayao Miyazaki for hans eventyrlige og forunderlige anime-univers!

Hurra, fikk akkurat plass i kinosalen!! Jammen var vi heldige!

Da jeg stakk på toalettet etter kinofilmen så jeg plutselig ei dame som tittet bort på meg. "Hei, deg har jeg sett før...", begynte hun. De siste gangene hvor jeg har hørt dette uttrykket, har vært da vedkommende har trodd at jeg var tvillingsøsteren min. Denne gangen klarte jeg derimot å gjenkjenne henne - og det til tross for at jeg bare hadde møtt henne én gang for nærmere fem år siden! "Jo, det stemmer - Ann Kristin var det vel?" Hun hadde visst også sett på kinofilmen! Etter en liten prat gikk vi hvert til vårt da vi hadde allerede lagt hver våre planer for Kulturnatten videre - men Ann Kristin foreslo å møtes senere på kvelden.

Nå var det tid for å nyte varmen i badstuen til Bademaschinen ved Langkaia! Iselin og jeg var igjen heldige og fikk plass på den siste timen de satte opp - kl. 22-23! Vi var med på et slags rituale hvor en mann drysset vann over oss fra noen grener - og jeg tok meg til og med en liten dukkert i Oslofjorden!! Hvem skulle trodd at en frysepinne som meg ville begi meg ut på noe slikt?! Jeg hadde bestemt meg for å utfordre meg selv denne Kulturnatten for å få mest mulig utbytte av arrangementet, og da var det ikke snakk om å la denne muligheten gå til spille!

For en vakker utsikt! Inne i badstuen så vi rett over til Operaen! Jeg følte meg så privilegert og takknemlig som kunne få være med på en slik opplevelse!

Ann Kristin hadde foreslått å møtes igjen senere på kvelden på Mini Bottle Gallery, så Iselin og jeg stakk bort dit da klokken hadde bikket 23, og for en plass! Så mange forskjellige miniflasker i så mange former og fasonger! Ann Kristin kjente visst stedet ut og inn og viste oss den skumle korridoren, den artige sklien og det hemmelige rommet. Hvilken fantastisk opplevelse! Jeg koste meg så utrolig mye!

Her sammen med mine gode venner! Fv: Iselin, meg og Ann Kristin.

De fleste av arrangementene til Kulturnatten var allerede over da klokken nærmet seg midnatt, så vi bestemte oss for å avslutte natten på en bar. Siden jeg hadde parkert sykkelen ved Domkirken, fant vi en bar like i nærheten. Til min store glede serverte de alkoholfrie cocktails!! Det er det så innmari sjelden jeg finner det (kremt, ikke at jeg er så ofte på barer da..)! Jeg bestilte en nydelig cocktail med jordbær og sitrongress, og lot meg selv glede meg over nået i viten om at jeg er så heldig som har så mange gode mennesker som Iselin og Ann Kristin i livet mitt.

Bella lever livet ute i byen på nattid!

Ann Kristin hadde gått cirka kl. ett for å rekke den siste banen hjem mens Iselin og jeg satt rundt en halvtime til. Da vi skulle betale og jeg skulle finne bankkortet mitt, var sekken min borte! Jeg tittet litt rundt og så Ann Kristins sekk; i de travle minuttene for å rekke T-banen måtte hun ha forvekslet min sekk med hennes! Jeg skyndte meg og kontaktet henne, og hun hadde akkurat rukket å gå av på T-banestoppet hennes. Vi ble enige om å møtes på halvveien, på Smestad, for å bytte sekkene tilbake igjen. Jeg fikk gitt en hastig avskjed til Iselin før jeg satte meg på sykkelen og syklet bort til Smestad. Ann Kristin og jeg møttes ganske så samtidig der, og etter å ha fått våre riktige sekker tilbake kunne jeg omsider sykle hjem igjen.

Da jeg kom hjem like før kl. 02:30 etter noe som må være rekordtid fra Smestad (jeg tror jeg brukte rundt 20-25 minutter!), tok jeg meg en varm dusj og drakk en deilig kopp te for å la kroppen finne varmen igjen. Selv om natten ble noe lengre enn jeg hadde sett for meg, kan jeg se tilbake på den mest begivenhetsrike natten jeg har hatt på utrolig lenge! Tenk at jeg fikk muligheten til å se livet fra sin beste side! Tusen takk for at jeg fikk bli flere gode erfaringer rikere og igjen bli minnet om alle de flotte menneskene jeg har i livet mitt.

Nå skal jeg straks på GUV (Gudstjeneste for Unge Voksne)! Presten spurte om jeg ville være medliturg, noe jeg bare synes er hyggelig og stas, så jeg drar en time tidligere for å forberede meg på oppgavene. Som jeg gleder meg! Om du tilfeldigvis er i nærheten og vil få med deg en kveldsgudstjeneste, så stikk innom Iladalen Kirke i kveld kl. 19 da vel!

God søndag videre!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!