Månedsoppsummering mars 2020 (og tilbakeblikk på NMU og VGS)

Månedens høydepunkt: På grunn av Korona-epidemien som har slått ut, har jeg fått mer tid til å snakke med familien over videosamtaler. Vi spiller terningsspillet 10.000 i hver vår stue hver lørdag kveld, og bare det å ha hverandre på skjermen uten å måtte nødvendigvis prate så mye, er veldig trygt, hyggelig og verdifullt.

Månedens nedtur: COVID-19-epidemien utbrøt for fullt i Norge. Torsdag, den 12. mars gikk Norge i lock-down, og alle skoler og universiteter stengte, alle som kunne jobbe hjemmefra måtte dette og kun samfunnskritiske arbeidsplasser (helsevesenet, politi, brannvesen, butikkarbeidere, rengjørere, kollektiv trafikkførere, etc.) kunne få dra på jobb.

Og så er det jo fortsatt forferdelig kjipt at jeg sliter med knærne ennå. Men aargh, det er jo ingen nyhetsnedtur lenger når jeg skriver det hver måned.. Kanskje det er månedens nedtur i seg selv.

Månedens tilbakeblikk: I begynnelsen av måneden gikk jeg igjennom mange papirer fra ungdomsskolen (NMU) og videregående (VGS) - alt fra prøver, tentamener, eksamener, stiler, dikt (oh yes, skrev dikt i fleng på ungdomsskolen!) og andre minnerike papirer, og guriland, hvor mange år tilbake i tid dette tok meg! Siden denne måneden har vært begrenset siden jeg har vært mye innendørs, så blir blogginnlegget preget av dette tilbakeblikket.

Månedens gullkorn: Fra tilbakeblikket: Jeg nevnte så vidt at jeg skrev en del dikt fra ungdomsskolen, og Linnie og jeg skrev en limerick (var veldig glad i denne diktformen) på hele ÅTTE vers til fransklærerne våre på ungdomsskolen! Jeg må ærlig innrømme at jeg syns det faktisk ikke var så verst! Jeg legger ved et av versene vi skrev, som tar situasjonen vår i 9. klasse fullstendig på kornet:

"Etter mange vikarer kom Agnes til vår klasse
Hun kunne bare fransk, og norsken var sånn passe
Vi var et lite kull
Som fikk grammatiske hull
Men nyttige sanger lærte vi i en masse"

Fransk var overraskende nok et språk som falt seg naturlig for meg, og jeg fikk toppkarakter i faget uten særlig mye stress og uten å kunne fransk før jeg begynte faget. Fikk jeg 5+ på en prøve husker jeg at ville bli skuffet, og jeg gråt av skuffelse da jeg fikk 5/6 på en fransk grammatikkprøve på VGS (litt mer historie bak der, altså). Agnes, som nevnes i diktet, tror jeg hadde fransk som morsmål. Da vi fikk henne som lærer ble det utfordrende for mange i klassen da undervisningen gikk kun på fransk, men jeg syns likevel å huske at jeg hang tålelig bra med. Agnes visste å lære oss sanger, og fortsatt den dag kan jeg navnene på alle ukedagene på fransk på grunn av hennes sangregle!

Månedens ord: Fra tilbakeblikket: Jeg fikk jo mange tilbakemeldinger fra lærerne, og noen var mer hyggelige enn andre. Jeg legger ved bilder som viser kommentarene fra lærerne:

Fra en matteprøve fra VGS i mars 2010 fikk jeg 4-, og læreren skrev kommentaren til meg: "Håper du retter opp dette neste gang, Anabel." Jeg gikk rett ned i kjelleren da jeg følte jeg hadde skuffet mattelæreren min, og valgte å jobbe knallhardt frem til neste heldagsprøve i matematikk bare én måned etter (jeg hadde realfagsmatematikk II, det hardeste mattenivået på det trinnet). Det lønte seg, og jeg fikk 5- på prøven med kommentaren "Bra, Anabel" fra læreren! Jeg gikk ut med 5 i standpunkt, og jeg var fornøyd!

Andre tilbakemeldinger var litt koseligere, som fra denne engelske presentasjonen Linnie og jeg lagde om tensingkoret vårt, Heggen Gospel, på VGS. Vi ble både stolte og fornøyde med presentasjonen vår!

Månedens latterkick: Gikk igjennom gamle papirer fra ungdomsskolen i begynnelsen av måneden, og herlighet, hvordan er det jeg skrev da jeg var yngre?! Jeg lo så jeg gråt da Oddo og jeg leste igjennom mine gamle stiler. Spesielt én stil husker jeg, og det var en dagboktekst som skulle legges ved i fordypningsoppgaven fra Auschwitz-turen vår i 10. klasse. (...) Nei, flate eller, jeg kan ikke skrive om det her, kan ikke tro at jeg skrev det, haha!

Månedens modigste øyeblikk: Kan jeg si da jeg påtok meg rollen som kasserer/økonomiansvarlig i Kor Major? For fy flate, det er jammen meg litt av et ansvar og noen store sko å fylle etter Sindre som forlot vervet! For meg virket det som om Sindre hadde full kontroll og var stødig i alt som hadde med økonomien å gjøre, og jeg kjenner på et liite press på å få til dette. Men herlighet, jeg har skikkelig lyst til å få det til, og jeg tror jeg har troen på at jeg skal klare det! Men det var bare så overveldende mye mer arbeid enn det jeg i utgangspunktet hadde sett for meg.

Månedens stolteste øyeblikk: Vel, jeg merker jeg er rimelig stolt av å være sykepleier i denne tiden! Jeg har tatt COVID-19-tester både av ansatte og beboere, og jeg er én av sykehjemmets ressurspersoner for av- og påkledning for smittevernsutstyr. Det er godt å kjenne på at jeg er med og bidrar for Norge.

Månedens pinligste hendelse: Enda en gang fra tilbakeblikket. Linnie og jeg skrev visstnok en stil om at vi var leie av ikke å ha bredbånd (som vi kalte Internett i gamle daa'r) uti bygda hvor vi bodde, og vi skrev en hel A4-side hvor vi omtrent bønnfalt ham om å se til oss som bodde på landet. La meg sitere oss: "Så, [navnet på ordføreren] - du er vårt eneste håp. Vi har gitt all vår lit til deg. Vi sier til deg nå: "Det er opp til deg å forandre fremtiden vår, her på [bygda]."" Vær så snill, la oss seriøst ikke ha sendt denne til ordføreren - jeg tror jeg dør av skam.

Jeg har dilla på: Verne meg selv mot å bli smittet. Jeg går ikke utendørs med mindre jeg må på jobb. Ikke går jeg turer, ikke handler jeg (Oddo står for handlingen) og ikke møter jeg venner eller familie - jeg ser det som en plikt å holde meg frisk for å kunne dra på jobb.

Månedens mest spilte låt: Man trenger litt gladsanger i denne tiden, og jeg har så mange jeg kunne ha valgt mellom! Men jeg legger ved tre låter jeg har blitt glad av å høre på denne måneden!

Jet Lag - Simple Plan feat. Natasha Bedingfield

Can't take my hands off you - Simple Plan

Gone, Gone, Gone - Phillip Phillips

Månedens bilde:

Her er vi i full gang med å spille terningsspillet 10.000!

GOD PÅSKE!
- Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!