Hektisk uke i Korona-tiden!

Bella er glad for hun har påskeferieee!! Vel, det vil si i tre dager - og da er helgen inkludert - før jeg skal på jobb igjen på tirsdag kveld og derfra jobbe resten av påsken. Da er det viktig å nyte disse turnusfri dagene jeg nå har for meg selv.

Denne uken har vært hektisk og stressende - og bare det i seg selv er rart i disse Korona-tider! Jobben er jo hektisk i seg selv i den tiden vi befinner oss i. Jeg har nå blitt praksisveileder for aller første gang, og uten noen som helst form for opplæring eller kurs har jeg nå fått ansvar for ikke bare én - ikke bare to heller - men hele tre sykepleierstudenter! I tillegg har jeg blitt valgt inn i ressursgruppen for "på- og avkledning av smittevernsutstyr" siden jeg skal jobbe mesteparten av påsken og kan derfor være den man henvender seg til om man lurer på noe angående dette. Vi har heldigvis ingen Korona-smittede pasienter på sykehjemmet, men vi vet jo aldri hva fremtiden kan bære med seg, og da er det viktig at vi er forberedte. Jeg deltok derfor i en opplæring med resten av ressursgruppen (to på hver post) sammen med sykehjemmets kvalitetssjef og i en videochat med en fagperson fra sykehjemsetaten. Deretter holdt jeg en internundervisning for mine kolleger der hvor jeg tok av og på smittevernsutstyret i riktig rekkefølge og med riktig teknikk. I tillegg kan jeg plutselig få høre at jeg må teste beboere/ansatte for Korona. Det er jo selvfølgelig en annerledes tid på sykehjemmet nå, og sykepleierstudentene har nok merket at jeg ofte blir avbrutt når jeg prøver å veilede dem så godt jeg kan - noen ganger føler jeg at jeg er overalt på sykehjemmet, haha! Vi får bare gjøre det beste vi kan i den situasjonen vi befinner oss i.

På fritiden så går det med en del tid til det nye vervet jeg har tatt på meg i koret. Jeg er nå med i styret til Kor Major, og jeg har blitt økonomiansvarlig! ØKONOMIANSVARLIG!! Hva er det jeg egentlig har begitt meg ut på?! Jeg har fått timevis med digital opplæring på Fiken, regnskapssystemet vi bruker, og det er jo et helt univers å sette seg inn i! I tillegg ble jeg kastet rett inn i den avlyste påsketurneen til Danmark, og jeg må derfor, i samarbeid med turnékomiteen, ordne med refusjon for transport og hostell og deretter tilbakebetale hver turnédeltaker det beløpet hver enkelt har krav på. Så etter en lang og travel dag på jobb (hvor hver vakt denne uken har vært med overtid i opptil én time), er jeg sliten, men rekker bare å hive i meg litt mat og tvinge meg selv til å slappe av i sofaen før et digitalt møte/korøvelse på kveldstid. Jeg ønsker virkelig å få til dette, og jeg har troen på at jeg skal få det til - jeg trenger bare litt tid.

Likevel er det viktig for meg å sette av tid til å prate med familie og venner over video- eller telefonsamtaler. Det gir meg energi å snakke med min nærmeste familie, og det er hyggelig å høre om deres liv innenfor husets eller leilighetens fire vegger. Mamma og pappa har begynt på et oppussingsprosjekt i stuen hjemme, mens Stig og Linnie har i dag fått levert nye IKEA-møbler på døren og er i full gang med å montere disse. Jeg, derimot, spiste frokost kl. 12:30 i dag og har ingen andre planer enn å holde meg innendørs, hehe. Forresten, jeg ble spurt av menigheten min om jeg ville filme meg selv mens jeg leste opp en forbønn og tente et lys som de kunne bruke i den digitale gudstjenesten sin på 1. påskedag! Jeg syns det er så stas å bli spurt, og jeg gjør det med glede! Jeg tenkte å få til å lage en liten videosnutt i kveld.

En verdifull videosamtale med Linnie.

Siden Oddo ikke kommer tilbake før på tirsdag, får jeg kjenne på det å være helt alene uten å kunne møte noen andre mennesker de neste dagene. Jeg får prøve å senke skuldrene og kjenne at hvilepulsen finner meg.

God helg!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!