Min kjære Simba.

I går formiddag fikk jeg vite at Simba er død. Han døde en gang i løpet av tirsdagen. Han hadde gått ut av luken på mandag kveld og siden hadde ingen sett ham. På tirsdag kveld hadde mamma og pappa blitt bekymret for ham og gått ut på terrassen og ropt etter ham. Da hadde mamma funnet ham liggende i sofaen, helt stiv og kald. Og død.

Jeg hadde akkurat vært ute på et ærend i Oslo og var på vei hjem da jeg fikk beskjeden. Jeg hadde gått av på bussholdeplassen og skulle til å gå hjem da mamma skrev på messenger til Analin og meg at hun hadde en alvorlig nyhet til oss. Jeg begynte å gråte momentant da hun skrev at Simba var død. Min kjære Simba.

I 12 nydelige år var du hos oss. Vi hentet deg i Sigdal etter annonse på det tidligere Viva-senteret i Vikersund, og vi dro straks og hentet deg. Dette skjedde rett før Analin og jeg skulle på den årlige turneen til Tyskland med Heggen Gospel, og vi ville nesten ikke dra da vi heller ville være hjemme sammen med deg. Tenk at det har gått 12 år. Selv om jeg ikke har bodd hjemme sammen med deg i alle disse årene, var alltid et av høydepunktene å være med deg igjen når jeg tok meg en tur hjem til gards. Det pleide alltid å ta litt tid før du ble ordentlig trygg på meg etter noen ukers mellomrom mellom hver gang vi møtte hverandre, men mine varme følelser og glade tanker for deg har alltid vært der. Og de vil alltid være der.

Det er så vondt å tenke på at du ikke er med meg lenger. I går ville jeg ikke legge meg etter kveldsvakt fordi jeg ikke ville akseptere at livet gikk videre til en ny dag uten deg. Du hadde en sentral plass i familien vår, og jeg kommer til å savne deg. Jeg vil savne alle dine gode klemmer og kosingen med deg. Jeg vil savne de morgenene du skrapet på døren min om morgenen, tørst på selskap etter en ensom natt, og jeg åpnet døren og skyndte meg tilbake i seng før du hoppet opp i sengen og malte og koste med meg. Jeg ser deg fortsatt labbe her ved siden av meg. Selv om dette er en trist tid, må jeg holde fast på de gode minnene vi har hatt sammen. Alle mine varme og gledelige tanker og følelser for deg ligger lagret i hjertet mitt, og det vil de gjøre for alltid. Du har betydd så utrolig mye for meg, og jeg var ubeskrivelig glad i deg, kjære Simba mi.

Det gir meg likevel trøst å vite at Simba er i Himmelen sammen med Gud, for jeg har bedt Ham om å ta vare på ham. Jeg ser for meg at Simba sitter tilfreds ved siden av en lys skikkelse. Simba er uten smerter og han titter ned på meg og gir meg inntrykk av at han har det godt. Nå kan han endelig hvile.


Nå har himmelen en ny stjerne fått
Den dagen da Simba gikk bort.
Det er vondt når et liv endres så brått
Når et liv tas fra deg så fort.

Tårer som er felt er til minne om deg
Gode minner jeg aldri vil glemme.
Selv om du nå farer bort uten meg
Vil du alltid i mitt hjerte høre hjemme.

Takk for 12 gode og nydelige år.
Hvil i fred, kjære Simba.

Din for alltid
- Anabel.

Kommentarer

  1. <3 så fint dikt du har skrevet, Bella mi - han var heldig som fikk klore seg fast til deg i sine ni liv! :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!