En etterlengtet frihelg!

Åh, fy flate hvor deilig denne frihelgen kom på meg! Jeg har jobbet mye ekstra og hatt mye ansvar med leiligheten i det siste at jeg ikke kan huske sist gang jeg hadde ordentlig hvilepuls i kroppen. Fredag hadde jeg fri, samt denne helgen, og da kunne jeg endelig tenke på annet enn leilighet og jobb! Selv om dagene likevel ble fylt opp fra jeg stod opp til jeg kom hjem på kvelden, var dette av mer av egenverdi - noe som bygger meg opp. Og det merker jeg at jeg så sårt trengte.

Fredag: Mormor og trening!
Jeg ble vekket av at Oddo ringte meg. En søvndyssende Bella svarte, og Oddo humret høyt i telefonen: "Neimen, Bella, sover du fortsatt?" Jeg tittet raskt på klokken, og den viste 12:45 - jeg hadde sovet i 13 timer!! Det må være flere år siden jeg sov så lenge og så langt ut på dag! Men jammen meg var det etterlengtet. Jeg hadde kjent det i hele kroppen i det siste at jeg var i manko på søvn.

Jeg stod opp og spiste en liten frokost før jeg satte kursen til mormor. Da jeg entret rommet hennes på sykehjemmet, lyste mormors ansikt opp. "Åå, neimen, er det du som kommer på besøk, så koselig!", utbrøt mormor strålende. "Så lenge siden jeg har sett deg!". Vel, jeg var innom henne onsdag i forrige uke, men alt er jo relativt. Mormor pratet og lo og slo av et par vitser på eget initiativ. Det var fantastisk! Det er måneder siden jeg har sett henne så glad som hun var da.

Etter visitten stakk jeg på treningssenteret og trente en moderat styrkeøkt for bein, før jeg kom hjem ved 19-tiden. Jeg merket dagen gikk fort da jeg sov bort hele formiddagen. Vel hjemme brukte jeg litt tid på å øve på stemmen til førstealtene. Som jeg nevnte i forrige innlegg spurte Magnus om jeg ville lære inn stemmen til førstealtene på en salme, og den utfordringen kunne jeg ikke gi slipp fra meg! Og så syns jeg jo det er så stas at Magnus spurte meg av alle! Deretter avsluttet jeg kvelden med se på filmen "Divergent" med Oddo. Jeg hadde sett den én gang tidligere, men jeg var så ekstatisk etter filmen at jeg bare måtte se den med Oddo også. Og som sagt, så gjort; den var ikke liike bra som den første gangen da jeg så den, men det ga en fin avrunding på dagen.

Lørdag: Øvingshelg med Kor Major!
Denne dagen måtte jeg tidligere opp - ikke at det skulle så mye til å stå opp tidligere enn dagen før da, hehe. Nå var det tid for øvingshelg med koret! Hvordan det gikk med stemmeøvingen jeg hadde med førstealtene, spør du? Nei, det gikk vel passe rett i dass! Jeg hadde forberedt meg og lært stemmen, men jeg hadde ikke forberedt meg på hvordan jeg pedagogisk best mulig skulle lære jentene i stemmegruppen dette. Jeg følte meg som en fullstendig idiot, haha. Jeg snakket med Magnus i etterkant, og han fortalte at han hadde undervurdert hvor komplisert den salmen var. Det hjalp i alle fall litt på selvtilliten.

Etter flere timer med moro øving både på blant annet afrikansk sang og en fantastisk ABBA-medley, var det tid for pizza og quiz! Vi hadde tre ulike kategorier, og jeg følte jeg ikke dugde døyten i de første par kategoriene. Vel, jeg klarte faktisk quizens første spørsmål om Disneys første helfilm  (Snehvit og de syv dverger), men resten var virkelig ikke min fortjeneste. Helt til vi kom til siste kategori: Disney-musikk! Vi skulle finne ut sangtekst, fra hvilken film sangen er hentet fra, og fra hvilket årstall filmen ble gitt ut. Her skal jeg innrømme at jeg hadde faktisk ganske grei oversikt. Iallfall roste mine lagkamerater meg opp i skyene - jeg ble nesten litt overveldet! Låtene som ble spilt av, var blant annet "Go the distance", "I just can't wait to be king" og "Part of your world". For én gangs skyld kunne jeg føle på at jeg også kunne bidra for laget med min kunnskap! 

Søndag: Karnevalsgudstjeneste, trening og bandøving!
Dagen begynte med karnevalsgudstjeneste, og med god hjelp fra Oddo kvelden i forveien, bestemte jeg meg for å være Prinsesse Leia. Med et stivt afrohår som man kan gjøre ganske mange påfunn ut av, var det ikke vanskelig å lage kringlete hår, og med et hvitt laken som jeg tullet rundt meg selv, var det fort gjort å bli denne kjente karakteren fra Star Wars. Til min glede og fornøyelse fikk jeg mange tommel opp, smil og ros for antrekket mitt fra både kormedlemmer og øvrig medlemmer av kirken. Det gledet meg virkelig mye!

Når de mektige krøllene er børstet ut, er det et krusete og 
"stivt" hår som blir igjen. Det er da man kan lage Prinsesse Leia-hår!

Deretter stakk jeg på trening. Herlighet, beina var fortsatt slitne etter fredagens økt, men jeg klarte likevel å presse meg til nok en 60-minutters styrkeøkt for bein. Nå har jeg avtalt med meg selv at jeg skal prioritere trening fremover, og jeg skal trene igjen allerede i morgen! Da har jeg fokus på styrke for overkropp, men jeg skal løpe på tredemøllen, så det blir nok øktens høydepunkt.

Så stakk jeg til Linnie for å øve på sangene med rockebandet vi har blitt korister i. Det var en skikkelig verdifull øving! Vi klarte å lete frem flere 2. stemmer, og vi ble tryggere på 2. stemmene våre. Etter å ha øvd en god stund og hatt verdifull tvilling-kvalitetstid, var vi akkurat noen minutter forsinket ut av døren på vei til lokalet vi skulle ha bandøving. Det ville i praktisk si at vi måtte trave bortover. Med en bag på ryggen som inneholdt alt jeg hadde trengt i løpet av dagen, samt slitne og tunge bein som skrek at jeg måtte sakke farten, var det ikke de beste 12 minuttene jeg hadde hatt den dagen, haha.

Så var det tid for bandøving! Det var så gøy, og det gikk såå bra! Vel, iallfall i følge andre i bandet, hehe. Etter Linnies og min øving i forkant hadde vi blitt tryggere i våre stemmer, og vi klarte dermed å gi på litt mer i styrke og volum der vi skulle kore. Det var moro! Dette ble også vår siste øvelse før sceneopptredenen på torsdag. Kun to bandøvinger i forkant før vi blir kastet ut på scenen! Fytti søren, jeg grugleder meg!

Rommet vi har bandøving!

Caught by the blitzz..

Klare for øving!

Så var det endelig på vei hjem igjen. Åh, som jeg var sliten etter dagens og helgens begivenheter, men likevel skulle det en opplevelse til som skulle bryte ned humøret mitt. Jeg merker jeg er så sliten og lei av tilfeldige og innpåslitne fremmede og stalkere. Det har vært overraskende - nei, sjokkerende - mange av dem det siste året nå. Jeg husker at jeg ønsket at Frans, rockebandets solist, skulle direkte hjem etter bandøvingen, for da hadde jeg hatt selskap i ham istedenfor på T-baneturen på veien hjem. Oddo kom som vanlig og møtte meg på Furuset, og derfra tok vi følge hjem igjen, og det merket jeg var ekstra fint i kveld.

Sett bort ifra den siste opplevelsen har dette absolutt vært en helt fantastisk helg! Jeg har koblet helt ut fra arbeidslivet og kjent på livets bedre og gladere sider! Jeg har kjent på hvor deilig det er å være meg. En ny uke venter - og ikke minst en seng som skriker etter mitt selskap - og øyelokkene mine er så tunge at jeg nesten ikke klarer å holde dem oppe lenger. I natt kan jeg legge meg og ha energi og livsmot for den uken som venter! Takk til alle som har bidratt til at denne helgen har blitt så god som den var!

Øyeblikksbilde. Et stk. trøtt Bella som er klar for å finne sengen.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!