Turné til Nederland med Kor Major!

Første delen av denne påskeferien gikk med til en Nederlandsturné med koret jeg synger i; Kor Major! Vi var i Amsterdam og Rotterdam og hadde konserter på begge stedene. Tenk det - å ha konserter i Amsterdam! Jeg syns det er litt kult å tenke på! Her kommer litt bildedryss og referat à la Bella fra turen.

Tirsdag, 11. april: ankomst Amsterdam!
Vi sjekket inn på hostellet, og her fikk jeg sove i øverste køye på dette rommet (bilde tatt fra sengeperspektivet mitt)! Jeg syns det var utrolig fint rom og sengen var god! Selv om det var en smule trangt, var det ikke klagbart! Der det er hjerterom er det jammen meg husrom også!


Ute i korridoren fant det en bildeserie med denne vakre historien om en landsby bestående av "The Wemmicks". Jeg husket den fra en andakt holdt på Haugetun Folkehøyskole, og den er så nydelig! Den handler om at Guds kjærlighet er alt som betyr noe. Jeg ble like rørt da jeg leste den igjen som da den ble fortalt på Haugetun.


Selv om dagen hadde vært lang med skoledag først og flyreise rett etter, samt at jeg allerede hadde vært i underskudd på søvn i dagene i forkant av turen, merket jeg en energi som fylte seg inne i meg da vi utforsket Amsterdams gater og kanaler! Det var så nydelig bortover gatene med lys som speilet seg i kanalene og vakre broer som krysset vannet. Jeg var helt i hundre der jeg ikke fikk uttrykt nok hvor spennende det var å være i Amsterdam! Herlighet, hvor kom denne energien min fra?! De andre jeg trasket med lo med meg der jeg vimset sprudlende rundt, hehe. Det var en fantastisk aften.


De flotte folkene jeg gikk med! Vi var en liten gjeng til, men de inntok en kafé mens vi ville fortsette vandringen.



Onsdag 12. april: tid for sightseeing!
"Da tar vi opprop! Hvor er Anabel?"

Dette var ofte begynnelsesreplikken for fellesmøtene våre. Korets drøyt geniale taktikk for å finne ut om alle var til stede gikk ut på at alle hadde fått utdelt hvert sitt tall, og da oppropet begynte skulle alle si sitt nummer i tur og orden fra 1-37. På den måten ville vi vite om alle var til stede. Man ble satt i gruppe med to andre som var etter/før deg i tallrekkefølgen, og du måtte vite hvem disse personene var. Hvis det var et fravær av et tall, og denne var fra din gruppe, var det ditt ansvar å fortelle hvem som manglet. Det var faktisk helt genialt! Jeg fikk tildelt nummeret 1, og jeg fikk dermed æren av å begynne hvert opprop! 


Tid for sightseeing! En liten gjeng og jeg stakk for å ta en båttur i Amsterdams mange kanaler, og det var en flott tur! På bildet under kan du se bygningen der Anne Frank oppholdt seg i sine dager. 


Jo, i Amsterdam var det stor sykkelindustri! Hurtige syklister med durende ringeklokker viste ingen nåde da de trengte seg forbi oss i gatene. Men jeg syns det var fint å se på dette store sykkelmiljøet! Tross utålmodige brautende syklister som tror de eier hele veien, hehe. Vi hadde våre opplevelser, altså!


Og slik bodde folk! Vi kunne se helt inn i hverdagslivene til folk og familier! Mennene som leste avisen i stuene eller barna som stod ved vinduene og tittet nysgjerrige ut på oss. Drøye saker, jeg kunne aldri tenke meg å bo slik.


I følge Odas guidebok var det en sjokoladebutikk som var på topp 5 av de mest attraktive og anbefalte stedene for turister. For et sjokoladeparadis, seriøst! I was in heeeaven! Jeg kjøpte meg en karamellsjokolade, og den var himmelsk! Guriland, dette var virkelig sjokolade av toppkvalitet.


Deretter stakk vi på en kafé og spiste lunsj. Her kan dere se folkene jeg var så heldig å vandre sammen med denne dagen. Kafeen var grei nok, men ganske trege. Vi satt og ventet på maten ganske lenge, og da den omsider kom, hadde to av oss fått feil bestilling. Men det gikk seg fint til. Vi delte mat med hverandre, så ble alle fornøyde likevel, hehe.



Vi fikk en random kjendis (?) til å ta bilde av oss alle samlet! Vi er vel fine, er vi ikke?


Søndag 13. april: Konsert i Rotterdam!
Konserten tok virkelig helt av! Og det var det publikumet som stod for! Det var til og med ei dame som hadde tatt med seg tamburin og klappet i takten vår (heldigvis, hehe..)! Da Sølve, vår dyktige dirigent, informerte om at neste låt ut ville være en poplåt og at det bare var lov til å slå seg løs og danse med oss, hadde man jo ikke trodd at de FAKTISK skulle gjøre det! For en fantastisk opplevelse! Her koser vi oss med pizza etter vel gjennomført konsert. Jeg tror alle var storfornøyde etter kveldens fantastiske konsert! Det var jeg også, og jeg følte jeg klarte å stråle under konserten! Selv om jeg hadde funnet mine teknikker på å få det til, var det ikke vanskelig da publikumet også ga oss i koret så mye glede! Til og med Sølve fortalte meg i ettertid at jeg var flink til å stråle under konserten - "virkelig"! Det varmet skikkelig. Jeg merket det var stort å høre det fra ham.


Mandag 14. april: Konsert i Amsterdam og avslutningsmiddag!
Så var det tid for turneens siste konsert, og alle var sikre på at det ville bli laber stemning i forhold til forrige konsert. Men så feil kunne man faktisk ta! Publikum reiste seg opp og danset - denne gangen var det ei søt dame godt oppe i årene som danset i midtgangen! For et syn! Jeg tror jeg kan snakke for hele koret at vi hadde problemer med å holde latteren inne av alt vi kunne øyne! Sølve skjønte jo at det var noe som skjedde bak ryggen hans siden han omtrent mistet blikkene til oss alle da de løp til alt som skjedde i bakgrunnen, haha! Fantastisk var det!

Jeg ble til og med sjekket opp av en nederlandsk gutt! Han kommenterte hvor veltrent jeg så ut og ba meg ut på en drink! Da han spurte om jeg hadde "boyfriend" var det egentlig veldig godt å kunne si at jeg var opptatt - og det med den gode viten om at jeg ikke hadde løyet. Så konkluderte han med at vi bodde for langt unna hverandre uansett - og gikk til neste jenteoffer i koret for å få bedre napp, haha! Skal si jeg følte meg verdifull!

Bildene nedenfor viser den koselige fellesmiddagen vi hadde samlet i koret! Utrolig hyggelig måltid, selv om jeg ikke heelt fikk isen jeg så inderlig ønsket, hehe. Det ble spart til morgendagen!




Tirsdag, 15. april: Tid for is!! Og hjemreise.
Endelig - ENDELIG! - fikk jeg isen jeg hadde gnålet om i løpet av de siste dagene, hehe! Sara ble min gode og trofaste isbuddy, og vi nøt en bedre is på "Ben & Jerries" med flott selskap av Hans! Is oppå belgisk vaffel - den var vanvittig god!! Jeg nøt seriøst hver eneste bit! Herlighet, for en idyll! Jeg kunne ha dratt ned til Amsterdam for å ha spist det samme igjen! Haha, neeeida.....eller?



Etter litt mer vandring rundt i Amsterdams kalde solskinnsgater var det på tide å vende snuten tilbake til Norge etter en flott tur med mange spennende og sanserike opplevelser. Her kan du se Amsterdam Sentralstasjon, vakkert, eh? Tusen takk for en flott tur, kjære Kor Major!


- Bella.

"No one is in charge of your happiness except you."

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!