En tid for alt

Det er 7. januar, fjortende dag jul. Jeg har akkurat jobbet på søndagens "Helligtrekongersdag", på gudstjenesten hvor jeg spilte ut vismannens rolle i juleevangeliet for barna. Gudstjenesten som markerer at julehøytiden er over. Deretter var jeg på semesterstarts- og avskjedsgudstjeneste for daglig leder og prest i MER. En fin, men samtidig vemodig gudstjeneste i viten om at det er en tid for alt. En tid for alt. Dagens opplevelser fikk meg til å reflektere over nettopp det.

Hva vil 2024 bringe med seg av følelser, tanker, opplevelser og lærdom? På den siste dagen i året som gikk, skrev jeg et brev til meg selv som jeg skal åpne igjen om nøyaktig ett år fra da jeg skrev brevet, altså den 31. desember 2024. Et brev hvor jeg forteller den fremtidige meg om hvordan jeg har det her og nå, og om mine ønsker og tanker for året som ligger foran meg. Denne handlingen er noe jeg fant på å gjøre for over ti år siden som en slags terapi for meg selv. Hvordan har jeg utviklet meg på ett år? Har jeg kommet videre, eller spinner livet, tankene og følelsene rundt det samme som for ett år siden?


Bilde av brevet jeg har skrevet til meg selv, og som
jeg skal lese igjen om ett år - den 31. desember 2024.

Det er altså en tid for alt. Nå er det tid for et nytt år. Tid for å legge bak seg et år som har gått, og tid for å forberede seg på et nytt. Tid for å takke for relasjoner som har vært, og tid for å hilse velkommen til nye. Tid for å fortsette i de gode og veletablerte sporene, og tid for å prøve seg på nye veier. Tid for å løsrive seg fra fortidens sår, og tid for å ta tak i sitt eget liv.

Vi har akkurat trådt inn i 2024. Julen har blitt pakket ned i kjelleren, og hverdagen banker lett på døren og ønsker å finne sin rettmessige plass i livet igjen. Det er på tide henge seg på dette lokomotivet som tar oss med gjennom livet, dag for dag. Velkommen, 2024. Måtte du bringe med deg fred, håp, kjærlighet og fellesskap til verden.

Nyttårshilsen fra Bella.

PS: I fjor skrev jeg kun tre blogginnlegg. Jeg skal forsøke å skrive flere i år.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Kom til Jesus!

MUNTLIG EKSAMEN!