Oppsummering oktober 2020

Månedens høydepunkt: Å være i menighetspraksis sammen med diakonveilederen og min gode medstudent. Herlighet, hvor godt dette gjorde for meg.

Månedens nedtur: At mormor døde og sorgen som fulgte og som fortsatt følger. Jeg tror jeg aldri tidligere i livet har grått så intenst som jeg gjorde den dagen hun døde og på begravelsen hennes. 

Månedens ord: Lignelsen om den bortkomne sønn (Luk 11,15-32). Jeg var medliturg og dermed tekstleser på GUV (gudstjeneste for unge voksne) da denne var ukens tekst, og prekenen som fulgte til denne teksten betydde enormt mye for meg.

Månedens latterkick: Da Linnie og jeg skulle re opp sovesofaen da jeg overnattet hos henne på tampen av måneden. Hva var det igjen? At vi aldri klarte aldri å finne langsiden på lakenet?! Haha, vi var nok overtrøtte så det holdt. Åh, hvor godt dette gjorde for meg i denne tunge tiden.

Månedens modigste øyeblikk: Da jeg holdt minneord for mormor i begravelsen hennes.

Månedens andre stolteste øyeblikk: Da jeg malte litt akvarellmaling igjen - første gang på flere måneder! Det var spesielt gøy at jeg ikke fulgte en skisse, men at jeg malte etter egen fantasi (og inspirasjon fra andre kunstnere). Jeg er også stolt av at jeg har klart å levere inn (en fortsatt uendelig lang liste av) arbeidskrav innen fristene som er satt tatt forholdene i betraktning.

Tillater meg å legge ved produktet av akvarellmalingen her. Gule trær som skulle reflektere i vannet var vanskelig da gulfargen blandet seg med den blå vannfargen. Månen i det øverste bildet ble heller ikke helt som jeg hadde ønsket meg, men øvelse gjør vel mester.

Månedens komplimenter:
"Det var så fint minneord du hadde. Nå forstod jeg hvorfor du var så knyttet til mormor."

"Du må være topp 10 av de tøffeste menneskene jeg kjenner! Så fint det du sa og så personlig."

"(...) Jeg sa til deg at det er tungt nå, men bare vent: snart vil du bli en perle! Og i dag var du denne perlen. Alt du sa og fremtredenen var helt perfekt! Slik som jeg var den kule voksne som du kunne se opp til på VGS, var det nå min tur til å ønske og strekke meg opp til deg."

"Du snakker så fint og tydelig, Anabel."

"Jeg er så glad vi har deg."

Jeg har dilla på: Vel, "dilla" er nok ikke det riktige ordet, men jeg har hatt stort behov for å vite at mormor har det godt nå.

Månedens mest spilte låt: "Et annet sted" og "Kom til Jesus".

Månedens bilde:

At det gikk an å gjøre noe veldig trist om til noe så vakkert. Med en prest som fikk formidlet mormors gode, men til tider ganske så tøffe liv på en velformulert måte, og med familie, slekt og nære venner til stede, ble dette en verdig avslutning for og farvel til mormor.

- Bella

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!