Takknemlighet fremfor selvfølgelighet

God adventstid, kjære verden! Vi beveger oss virkelig inn i den vakreste tiden av året! Jeg har en kalender som viser noen kloke og fine ord av R. B. Waale for hver dag. Gårsdagens ord syns jeg er viktige ord. Ikke bare for denne tiden vi er inne i nå, men noe vi burde tenke over hver dag.

"Julens verste fiende
er selvfølgen.
Se deg rundt og takk
for alt det vakre
denne tiden byr fram."
- Ragnhild Bakke Waale

Det jeg har tenkt mye på de siste dagene, er hvor heldig og privilegert jeg er som har så mange mennesker rundt meg som ønsker å tilbringe tid med meg. I går tok jeg en kveldstur hjem til mamma og pappa for en koselig middag - som jeg egentlig ble invitert med til av min kjære onkel! Jeg satt på med onkel og tante både til og fra Oslo, og fikk dermed litt familiekvalitet sammen. Og med kveldens kortspill bondebridge som jeg vant ærlig og rederlig - under noe tvil - var det fint å tilbringe tid sammen med noen av mine nærmeste mennesker i livet mitt.

Tidligere denne uken var jeg bedt til tante for en hyggelig middag, og jeg fikk en kakao med smak av blåbær og sunnhet, en deilig fiskerett med karamellpudding til dessert som toppet det hele. At tante stelte i stand og ryddet leiligheten sin bare for at jeg kunne komme på ettermiddagsbesøk, var verdifullt for meg.

Nå venter en redusert arbeidshelg for meg, og helgen er ellers fullspekket av flere hyggelige aktiviteter. Jeg har hatt den store gleden av å ha blitt invitert til flere koselige lag med venner! Tenk at noen tenker at min tilstedeværelse kan være gledelig for andre! Jeg fikk høre en gang at jeg er omringet av bare gode mennesker, og det er så sant. Jeg er virkelig så heldig og ikke minst takknemlig for at jeg er omringet av så mange gode og flotte mennesker i livet mitt.

Selvfølgeligheten er takknemlighetens motpart og mørke side. I adventstidens travle juletider, er det lett å glemme og se seg rundt og legge merke til de små viktige detaljene som utgjør og blir selve livet. Husk å ta et lite pust i bakken og gled deg over livet og din egen tilstedeværelse. Husk at noen er glad for at nettopp du er til.

Nå venter straks kveldsvakt på meg. Jeg legger ved en liten sang som jeg spilte inn for noen uker siden - kanskje den vil hjelpe deg litt på vei med å få julestemningen i hjertet ditt? Hvis ikke, legger jeg ved et bilde av stuebordet, for jeg har begynt å pynte så smått til jul! Jada, jada, feil farge, men man tager hva man haver, sies det ikke? Flate, jeg må løpe til banen nå! Vi snakkes plutselig igjen.

When Christmas Comes To Town


- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!