Avslappende helg i Larvik!

Så bar det seg ut på en ny tur til Larvik igjen! Forrige gang jeg var her, i mai i fjor som du kan lese om HER, fikk jeg et så utrolig godt inntrykk av Larvik! Med den eventyrlige Bøkeskogen, den vidunderlige beliggenheten ved kysten og selvfølgelig alle luksuriøse minutter på Farris Bad, gjorde Larvik til en av de vakreste norske byene jeg har vært i! Som jeg gledet meg til å komme tilbake igjen denne gangen også!

Togturen gikk fint og rolig for seg, og plutselig var vi i Larvik! Det var blitt ganske mørkt, men vi klarte likevel å finne frem til fots til hotellet uten å måtte spørre om veien. Vel fremme på hotellet installerte vi oss på hotellrommet før vi gikk ned i baren for å spise kveldsmat. Jeg valgte en deilig hovedrett med andebryst og poteter og ble passelig mett. En god avslutning på en dag hvor jeg visste at mye gledelig fortsatt lå i vente for resten av helgen!

Inngangen til Farris Bad.

LØRDAG 02.11.19
Jeg valgte å begynne morgenen med en treningsøkt på treningsrommet i kjelleren. Det ble en snau time med hovedfokus på beinstyrke, men siden kneet både klikket og låste seg flere ganger under øvelsen med step-kassen, valgte jeg å bruke de siste minuttene med rockeringen med tagger og la magen få kjørt seg litt. Vi har hatt en slik rockering hjemme hos mamma og pappa, den verste av dem alle, så da jeg så hvor små taggene på rockeringen på Farris Bad var, tenkte jeg det ikke ville være noe problem. Men jeg glemte det faktum at det er måneder siden jeg har brukt en slik rockering. Jeg kjørte 1,5 minutter hver vei x3. Taggene på rockeringen slo mot skjelettbeina mine hver runde, og boret seg inn i huden rundt rygg og mage. Jeg husker at mens jeg holdt på skjønte jeg ikke hvorfor jeg valgte å gjøre denne vonde øvelsen - og det ble enda verre i tiden etter øvelsen da jeg var forferdelig sår i ryggregionen. Til og med i dag, to dager senere, er ryggen øm kun ved berøring.

Etter en god frokost valgte Oddo og jeg å utforske Larvik. Det var så gøy å la minnene fra sist gang komme friskt frem i minnet ettersom vi tuslet rundt på de samme plassene og gatene som i fjor. Vi stakk innom Bøkeskogen også. Høsten hadde satt sitt preg på bøketrærne, og stemningen var mer mystisk denne gangen. Det var som om trærne ba oss pent om at vi kunne holde en rolig atmosfære der de forberedte seg på å gå inn i dvalemodus for en vinter som lå i vente. Oddo og jeg beveget oss gjennom skogen og satte oss på kafeen i skogen hvor det er koralfrokost om sommeren. Det var et koselig gjensyn med Larvik.


Inngangen til Bøkeskogen. Jeg syns stemningen var 
tatt rett ut fra en scene fra Disneys animasjonsfilm "Skjønnheten og Udyret"!


Solen kjempet sin vei inn i Bøkeskogen for å lyse opp veien for oss, og det var et vakkert syn.


Bøkeskogen var vakker med sitt høstlige preg også.


Larvik bugner over av vakre sitater rundt om i byen, og Oddo og jeg fant igjen dette sitatet fra i fjor! Da jeg var der i fjor befant jeg meg på et sted i livet hvor jeg faktisk tok et skritt videre i livet i et håp om å få det bedre med meg selv, og den dag i dag kan jeg stolt se tilbake på at dette skrittet hjalp meg til å komme dit i livet jeg befinner meg nå. Likevel er jeg nå på en ny fase i livet hvor jeg må ta et nytt skritt. Det virker skummelt og jeg aner ikke hvor jeg vil ende, men sitatet gir meg en trygghet om at jeg ikke trenger å se hele veien foran meg, jeg må bare ha et håp og jeg må ta det første steget.

Vel tilbake på hotellet var det endelig tid for å utforske Farris Bads spaavdeling. Herligheeet, hvor deilig dette var! Etter litt trøbbel med å få satt på meg badedrakten ordentlig (haha, jeg ble så flau da jeg endelig forstod hvordan den skulle settes på), bar det seg videre inn på spaavdelingen. Steam bath, en dampbadstue, ble en av mine favoritter denne dagen. Det var også spesielt å stikke innom Fjordsauna som var favorittplassen min fra i fjor (ser fra det forrige Larvik-blogginnlegget at jeg kalte saunaen for Finnish Sauna, men det var altså feil). Det var nydelig å kunne legge seg ned på øverste hylle og titte bortover horisonten hvor havet strakk seg så langt som øyet kunne skue. Det var noe ekstra spesielt å komme inn i disse deilige badstuene og bassengene etter å ha vært ute i en novemberkald by, og det å kunne la kroppen slappe ordentlig av i varme og deilige omgivelser var helt perfekt for meg. 

SØNDAG, 03.11.19
Formiddagen begynte med en ansiktsbehandling, og det var forfriskende og godt! Deretter utnyttet vi de siste par timene av hotelloppholdet i spaavdelingen. Denne gangen fant vi en sauna som vi ikke var innom forrige gang vi var her! Enten var den helt ny i år, eller så er spaavdelingen rett og slett så stor at vi ikke fant den i fjor. Eventsauna het den, og den var så stor og flott at jeg nesten ikke kunne fatte at lille meg fikk æren av å oppleve noe så magisk og vakkert som denne saunaen! Jeg tør si at saunaen var større enn stuen vår, og Oddo og jeg hadde den helt for oss selv! Jeg la meg på øverste benk, lot kroppen min finne total hvilepuls og kun kjente på gleden av å være tilstede i meg selv. Det var helt nydelig.


Klare for å utforske spaavdelingen!

Så var det tid for å dra tilbake til Oslo igjen. Etter en så avslappende helg, var kroppen min trett og sliten. Kanskje ikke så rart, men kroppen min var virkelig i dvalemodus resten av denne kvelden! Togreisen gikk overraskende fort, og ble brukt til å sove og løse kryssord om hverandre. Takk for nok et møte, Larvik! Jeg er så glad jeg har funnet denne flotte byen og at jeg kan få æren av å bli bedre kjent med den del for del. Det er en skatt av et prosjekt som jeg gleder meg til å utforske videre!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

Mammas 60-årdag!