Tid for flytting!

Januar, altså. Fy søren. Det er lenge siden livet mitt har vært så stressende og kaotisk som den har vært denne måneden. Ikke nok med at jeg har begynt i ny jobb, som er et eget kapittel i seg selv som jeg vil skrive om senere, men Oddo og jeg har i tillegg gått seriøst til verks om å flytte. Vi har faktisk allerede kjøpt oss en ny leilighet, og vi skal ha visning på vår leilighet i neste uke! Til ikke å ha noe erfaring med dette har jeg virkelig fått en bratt læringskurve da jeg bare har blitt kastet rett ut i budkriger, samtaler med meglere og det å operere med så svimlende høye summer at jeg ikke egentlig kan forstå det selv. Det har vært skummelt. Det har vært spennende. Og med overtakelsesdato om en halvannen måned, er det fortsatt mye som må gjøres!

Alle helgene i januar har gått med til å dra på visninger. Vi drømte oss bort i leiligheter, og jeg husker vi dro på visning på leiligheter som var langt over den prisen vi hadde råd til. Vi fant en nydelig leilighet på Røa på vår aller første visning, og den ble min aller første budkrig. Den gikk en halv million over takst, så vi hoppet av etter hvert. Det var leit, men jeg ser i ettertid at det var likeså greit. Plutselig fikk vi finansieringsbevis og dagen etter meldte en eiendomsmegler meg om å få sette en dato for å få en takstverdi på leiligheten vår. Den 20. januar var dagen vi fant leiligheten. Og siden da begynte den hektiske perioden for fullt.

Søndag, den 20. januar
Vi fant en flott leilighet som vi likte. Vi dro på to visninger den dagen. Leilighetene var egentlig ganske like, men vår leilighet hadde bedre utnyttelse av plass, samt innglasset balkong. Vi fant ut at denne budkrigen skulle vi henge oss på.

Mandag, den 21. januar
Budkrigen foregikk dagen etter, og siden jeg hadde turnusfri og Oddo hadde undervisning den dagen, var det jeg som igjen fikk ansvaret for å ta meg av budkrigen. Jeg hadde likevel tett kontakt med både vår egen megler og Oddo - jeg følte til en viss grad at jeg kun var "meldebudet" mellom vår megler og megleren til leiligheten slik som megleren min fortalte til enhver tid hva jeg måtte spørre om, samt forslag til vårt neste bud. Etter en nervepirrende formiddag fikk vi leiligheten til prisantydning! Og en overtakelsesdato på leiligheten kortere enn to måneder. Megleren vår omstilte derfor fremdriftsplanen av salg av vår leilighet som i utgangspunktet allerede var tidligere enn vi hadde forestilt oss - til enda tidligere. Det begynte å skje ting! Og det veldig raskt. Allerede helgen etter måtte vi forberede leiligheten til visning. 

Torsdag 24. januar
Denne torsdagen begynte vi å gå gjennom bokhyllene og jeg ryddet ned skrivepulten. Deretter var jeg koordinator på semesterets første suppe og messe. Det var koselig, men kvelden var enda ung. Etter suppe og messe stakk Oddo og jeg til IKEA og handlet inn diverse ting som vi trengte til visning. Selv om det var sent på en dag som allerede hadde vært lang, var det behagelig å traske rundt på IKEA kl 21-22 om kvelden. Få folk og rolig stemning gjorde ikke handleturen så stressende som IKEA-turer fort kan bli. Dette anbefales!

Ganske så rolig og behagelig på IKEA en torsdagskveld.

En kaotisk leilighet!

...men prøver å holde motet oppe.

Fredag 25. januar til søndag 27. januar
Nå var det tid for å bære ting ned i boden og vaske leiligheten. Vi fikk også til slutt fikset et bod-problem, så nå var det virkelig bare å begynne å stable ting inn i bodene. Megleren vår hadde gått systematisk gjennom hele leiligheten og sagt hva som måtte fjernes og hva som kunne stå igjen i leiligheten til visning. Begge skrivepultene måtte vekk, hyllene måtte fjernes og leiligheten skulle bære preg av minimalisme, men samtidig hjemmekoselig. Det var mye som måtte gjøres, og det hjalp ikke å vite at dette var i tillegg min arbeidshelg, samt at jeg begynte å bli syk.

Vi hadde kjøpt pappesker på IKEA dagen i forveien, så jeg brukte morgenen på å pakke ned i esker. Så kom mine kjære foreldre til unnsetning senere på formiddagen, og vi begynte å sette ned eskene i boden. Da klokken ble 14, var det tid for å dra på jobb. Jeg lot leiligheten bli igjen til mamma og pappa i et par timer før Oddo kom hjem fra jobb.

Da klokken rundet 22:15 var arbeidsvakten over, og mamma og pappa hentet meg etter jobb og kjørte meg hjem. Da jeg kom hjem ble jeg helt overveldet! Herlighet, som alle hadde stått på for å få leiligheten vår klar! Jeg fikk vite at Stig og Linnie hadde kommet og hjulpet til med flyttingen i noen timer på ettermiddagen! Så mye de hadde rukket å gjøre, til og med da verken Oddo og jeg var hjemme! Jeg hadde nesten ikke ord! Innsatsen de hadde lagt i leiligheten vår var helt fantastisk! Jeg kunne endelig se for meg en leilighet som var snart klar til visning! Dette hadde vi virkelig ikke klart uten deres hjelp. 

Jeg hiver i meg litt mat før jeg må dra på kveldsvakt.

Min gode pappa!

Flotte Linnie demonterer skrivepulten min.

Vasking og rydding på gang. All innsats ble satt inn 
for at vi skal rekke å gjøre leiligheten klar til fotografering.

Tirsdag 29. januar
Sykdommen hang fortsatt igjen i kroppen, og jeg følte jeg ikke hadde fått tid til å hvile enda. Og nå var det tid for kontraktsmøte! Her skulle vi underskrive og gjennomgå kontrakten på leiligheten vi har kjøpt. Ikke nok med at det var mye informasjon på én gang, foregikk mye av møtet på engelsk. Da hjalp det ikke stort at formen ikke var på topp i utgangspunktet.

Vel hjemme gjennomgikk vi klesskapet og gjort det klart til visning (steike, så mye klær jeg har), og forberedte leiligheten før fotografen skulle ta kveldsbilder dagen etter.

Klesskapet med minimalt med klær + litt pynt 
for at det skulle se estetisk fint ut.

Onsdag 30. januar
På formiddagen kom takstmannen og skulle sjekke avløp og rør og på en måte selve kvaliteten på leiligheten. Han ville egentlig holde på for seg selv, så jeg satt i sofaen og stirret tomt ut i leiligheten og ventet på eventuelle spørsmål han stilte. Mens jeg var på kveldsvakt, var Oddo allerede kommet hjem fra jobb og tok imot fotografen som skulle ta kveldsbilder av leiligheten hovedsakelig fra balkongen.

Torsdag 31. januar
Da skulle fotografen komme og ta dagsbilder, samt bilder av resten av leiligheten. Jeg styret, vasket, støvsuget og stelte i leiligheten og gjorde siste finish før fotografen kom. Jeg slapp fotografen inn, ga ham litt praktisk informasjon og etterlot leiligheten til ham mens jeg selv måtte stikke på jobb. Jeg var sliten etter mange hektiske dager på rappen, og ikke hjalp det at sykdommen fortsatt hang litt igjen i kroppen, og enda ventet kveldsvakt på meg.




Ble egentlig særdeles fornøyd med balkongen og sofaen 
vår da den fikk et nytt trekk. Vi fikk jo nesten en helt ny sofa!

Fredag 1. februar
I dag skulle megleren komme med et utkast til finn-annonsen og prospektet  til leiligheten, og vi måtte lese igjennom og godkjenne om alt stemte. Både Oddo og jeg jobbet på dagen, jeg jobbet overtid, og da vi først møttes hadde vi kun én time igjen før vi måtte gi svar på utkastet. Vi var egentlig veldig fornøyde med presentasjonen av leiligheten, sett at vi kun hadde fått halvannen uke på oss for å forberede leiligheten. Det var kun et par ting vi kommenterte og som megleren sa hun skulle ordne.

Søndag 3. februar
Det er jo i dag! Og i dag ble finn-annonsen vår publisert. Herlighet, det er så rart å se vår egen leilighet publisert på finn. Så blir det visning neste helg og forhåpentligvis salg av leiligheten uken deretter. Det vil si litt pusterom nå i dagene som venter, og jeg kan fokusere på andre ting som livet består av. Nå skal jeg på trening! Jeg tror ikke jeg har trent på nærmere tre uker, og jeg kan ikke huske sist gang det er så lenge siden jeg har trent. Har fått svi for det i form av knesmerter, og jeg har måttet sove med ispose på kneet de siste nettene, så nå får jeg komme i gang.

Ønsker for dere en nydelig dag!
- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!