Eksamener og karakterer

Endelig ser det ut til at jeg har det bedre nå! Jeg har slitt ganske mye i det siste på det psykiske plan, men nå kan jeg endelig se et svakt lys i enden av tunnelen. Jeg jobber med dette, og jeg tror jeg kan få det ordentlig bra igjen hvis jeg bare går inn for det.

Nå er jeg faktisk halvveis i eksamenstresset; ferdig med 2/4. Hittil må jeg si jeg er veldig skuffet over eksamensoppgavene. Første eksamen jeg hadde, var i norsk bokmål. Jeg har opp gjennom nesten hele 3. klasse og deler av 2. klasse på vgs holdt meg til sjangeren essay, så det er den jeg føler jeg mestrer best. Jeg klarer jo å skrive analyser og artikler, men jeg føler meg ikke like trygg på disse sjangrene som med essay. Og selvfølgelig kom ikke én essayoppgave på eksamenen. Jeg skrev en artikkeloppgave der jeg sammenliknet kvinnenes situasjon på 1800-tallet med nåtidens, og hadde utgangspunkt i to tekster skrevet av Garborg og Skram. Får bare håpe at jeg er heldigere på morgendagens eksamen i norsk sidemål; da burde det vel komme minst én essayoppgave!

I dag hadde jeg eksamen i treningslære. Til dette faget har jeg opp igjennom dette skoleåret opprettet en mappe der jeg har laget mange omfattende analyser og planer etc. (f. eks kapasitetsanalyse og årsplan) som kunne komme til eksamen. Læreren fortalte at det skulle være godt gjort hvis det ikke kom én oppgave som ikke touchet noen filer fra denne mappen. Så de siste ukene har jeg brukt så utrolig mye tid på finpussing på denne mappen, og jeg hadde nesten gledet meg til denne eksamenen siden jeg hadde gjort så mye forarbeid. Men gjett hva?! Det kom faktisk ikke én oppgave som berørte mappen som hovedtema! Jeg ble så skuffet. Ja, jeg hadde noen dokumenter her og der som jeg kunne bruke, men jeg hadde håpet jeg kunne ha fått noe fra mappen, for jeg hadde virkelig jobbet mye med den! Jeg skrev ti sider til sammen (omtrent bare tekst), og er nesten flau over at det ble så mye. Tenk om det trekker ned!


På mandag har jeg løpstest, ja, har du hørt om Cooper-testen? Egentlig behøver jeg ikke å ta denne testen, for uansett hva resultatet blir, vil karakteren for gymfaget bli det samme. Men jeg ønsker å ta testen for min egen del; se om jeg klarer å forbedre resultatet mitt fra i høst i fjor. Jeg prøvde å løpe intervaller i går, men det gikk ikke så bra; det er faktisk første gang på lenge at trening har tatt fra meg energi istedenfor å gi meg overskudd. Dette kan tyde på at jeg har kommet i en overbelastningsfase (det har vært så utrolig mye å gjøre i det siste - både skole- og treningsmessig og andre saker), noe som medfører til at jeg ikke får noe utbytte av treningen, og i verste fall presterer også verre enn normalt. Og dette er jo ikke gunstig med tanke på at jeg skal gjennomføre testen på mandag! Jeg må derfor passe på å få tilstrekkelig med restitusjon i dagene som kommer.

Nå vet jeg sånn cirka hva jeg får i standpunktkarakter i fagene også, og jeg vel fornøyd. Jeg får to 6'ere og resten 5'ere, er jeg mest sikker på. I to fag lå jeg og vippet mellom 5 og 6; i det ene faget kunne jeg velge å ha en muntlig høring der læreren skulle få et innblikk i om jeg var en 6'er-elev eller ikke. Her valgte jeg å takke nei til denne høringen, for jeg prioriterte heller å forberede meg til eksamen istedenfor; med mappen i treningslære... Dessuten er jo 5 ikke en så altfor dårlig karakter heller. Litt kjipt å tenke på det i ettertid, både på grunn av at jeg hadde jo egentlig ikke trengt å jobbe så mye med mappen som jeg har gjort, og at læreren til og med sa at han trodde jeg ville klare 6'eren. I det andre faget, norsk muntlig, velger læreren å sette meg ned til 5, noe jeg finner litt merkelig. Jeg er da relativt aktiv i timene, og jeg fikk 6'er på fordypningsoppgaven som gikk på en muntlige karakteren tidligere i år. Det skal jo ikke være umulig å nå 6'eren, vel? Men jeg skal vel ikke klage. Jeg får over 5 i gjennomsnittskarakter (sett bort ifra eksamenskarakterene, vel å merke!), og det var jo målet mitt.

Æsj, nok skole for dette innlegget! Analin og jeg har E-N-D-E-L-I-G funnet nye duetter vi driver og øver på for øyeblikket! I det siste (årene??) har vi hatt en slags stagnasjon i sangrepertoaret vårt, og det beklager jeg virkelig. Det har vært så mye å gjøre her på vgs, så har ikke satt av så mye tid til sangøving. Men nå har vi bedre tid, og jeg gleder meg så mye til å lære disse sangene, for jeg har troen på at de kan bli ganske bra! Hittil vil jeg ikke si hvilke sanger vi lærer oss; jeg føler det er litt for tidlig enda, hehe. Men vi har tenkt til å fremføre noen av dem på turneen med Heggen Gospel, både som et innslag til konsertene og på Grand Prix!

Når jeg har gjennomført de to siste eksamenene, samt løpstesten til mandag, sier jeg meg ferdig med vgs (psykisk sett)! Men jeg skal gladelig innrømme at jeg kommer til å savne denne skolen veldig. Disse tre årene har virkelig vært mine aller beste - men også mine verste - år! Men én ting er sikkert; folkehøgskole i Fredrikstad er next up, og jeg kan nesten ikke vente!

Peace out!
~ Bella.

"When you feel like giving up, remember why you held on for so long in the first place"

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!