Refleksjoner rundt mine 31 år i Norge

I dag er det nøyaktig 31 år siden jeg kom til Norge! 31 år siden jeg ble adoptert fra Filippinene sammen med tvillingsøsteren min da vi bare var ni måneder gamle. Hvert år, den 19. februar, synes jeg det er litt ekstra stas å være meg. Når jeg reflekterer over livet mitt - over alle valg og beslutninger som er blitt tatt for at jeg har kommet hit jeg befinner meg den dag i dag - kan jeg nikke tilfreds med hvor livet har tatt meg med på veien.

I løpet av året som har gått siden den 19. februar i fjor, har adopsjon preget mediebildet i mye større grad enn tidligere. Christian Strand lanserte TV-serien "Gitt bort", som ga samfunnet et mer nyansert bilde av det å være adoptert (noe jeg er takknemlig for), og menneskehandel istedenfor adopsjon viste at det gjennom tidene har foregått ulovlig adopsjon. Midt i januar leste jeg en nyhet om at det ble satt en stopper for utenlandsadopsjon i utvalgte land, deriblant Filippinene: "På Filippinene har barn blitt solgt og fått falske fødselsattester", stod det i Dagsavisen 16. januar 2024. Nyheten traff meg overraskende hardt og sårt, og jeg begynte å sette nye spørsmål rundt min egen adopsjon. Stemmer all informasjonen som jeg har fått knyttet til min adopsjon og biologiske familie - eller kan det være en aldri så bitteliten sjanse for at jeg kan betegnes som ett av disse barna? Hva har dette å si for meg?

De siste mediesakene knyttet til adopsjon har satt i gang et kaos av tanker som jeg ikke har orket å gå i dybden av. Som jeg per nå tenker at jeg ikke trenger å gå i dybden av. Likevel dukker tankene opp nå og da, som for eksempel når en ny adopsjonssak presenteres i mediebildet. Selv om jeg selvfølgelig er fullstendig imot ulovlig adopsjon, så er det en del av meg som også synes at dette er litt vanskelig å forholde meg til. En personlig del som synes at dette er et litt sårt tema - samtidig som at jeg egentlig også er glad for at adopsjon er satt på dagsordenen.

Så ja, Bella, gratulerer med dine 31 år i Norge. Jeg holder meg fast i troen på at alle valg og beslutninger som er blitt tatt for at jeg har kommet hit jeg befinner meg den dag i dag, er de riktige valgene som er blitt gjort for meg. Det skal fortsatt være stas å være meg den 19. februar, og jeg skal fortsatt nikke tilfreds med hvor livet har tatt meg med på veien.

Dagens øyeblikksbilde.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Kom til Jesus!

MUNTLIG EKSAMEN!