Oppsummering september 2021

Månedens høydepunkt: Øvingshelg med Kor Major! Og Kulturnatten!

Månedens nedtur: At det er så overveldende mye og så innmari vanskelig å skaffe seg en fullstendig oversikt over emnene, pensumlitteraturen og innleveringene denne høsten. Ikke minst hva jeg burde lese på til enhver tid og hvilke emner jeg burde fokusere på til enhver uke. Jeg merker jeg nesten mister motet bare ved viten om at jeg ennå ikke har kontroll på dette.

Månedens ord: Mat 14,13-20 - hvor Jesus metter 5000. Dette var dagens bibeltekst på en av søndagenes gudstjenester denne måneden, og presten fortalte om ulike undere som enkelte mennesker hadde vært vitne til. Selv mener jeg at jeg opplever å være vitne til Guds under hver eneste dag. For eksempel i det varme fellesskapet med Kor major hvor vi skaper så fin musikk sammen. I alle de gode menneskene som vil tilbringe tid sammen med meg, lytte til meg. Eller i studiesammenheng hvor jeg møter så mange kloke og spennende mennesker som inspirerer meg til å bli den diakonen som Gud har som plan for meg. Alle kan oppleve å være vitne til Guds under hver dag - det handler bare om å vite hva man skal se etter.

Månedens modigste øyeblikk: Hvordan jeg stadig beveget meg ut av komfortsonen på Kulturnatten!

Månedens stolteste øyeblikk: Gruppearbeidet som tok for seg en case med konflikt i en menighet. Jeg fikk tildelt rollen som den tillitsvalgte for prestene (de andre i gruppen var prost, fellesrådsleder, verneombud for prestene og tillitsvalgt for fellesrådsansatte), og for hver dag vi hadde gruppearbeid, sendte læreren oss et nytt case som førte til at konflikten eskalerte mer og mer for hver dag. Gruppa måtte sammen vi finne ut hvordan vi ville håndtere konflikten, og jeg må innrømme at jeg er veldig stolt av arbeidet vårt! Selve fremføringen gikk ut på at vi i et rollespill møtte læreren som var representant fra Arbeidstilsynet som skulle sjekke om vi hadde håndtert konflikten på en god måte og om vi hadde gode rutiner for å håndtere konflikter i menigheten. Læreren fortalte i ettertid at han syntes vi hadde gjort et godt stykke arbeid med casen, og selv syntes jeg det var en utrolig spennende og interessant måte å lære om konflikthåndtering på!

Månedens pinligste hendelse: Jeg klarte å glemme å låse sykkelen min til sykkelstativet en kveld, og den stod dermed ulåst en hel natt! Ufattelig teit av meg, og jeg var kjempeheldig - borettslaget sliter med sykkeltyver denne høsten.

Månedens komplimenter:
"Flott Anabel, veldig fint å ha deg med :)"

"Du leser så fint, det er behagelig å høre på."

"Det jeg ser her er et gjennomgående godt menneske med mye omsorg, og som har mye å gi til dem som er rundt seg."

"Du er sporty!"

At fjorårets lærer spurte meg om det var greit å vise den digitale fortellingen gruppa mi lagde til det nye diakoni-kullet som begynte i høst! Læreren syntes at videoene som ble laget på vårt kull var så gode og at "det nye kullet har noe å strekke seg etter"! Skikkelig stas!

Månedens mest spilte låt: "Keepin' it up" av Nicolay! Om ikke jeg har lyttet mest til denne låten, er det den låten jeg vil trekke frem allikevel - jeg synes det er en feel good-sang! Nicolay er en jeg ble først ordentlig kjent med på Heggen Gospel-turné til Tyskland i 2013, og jeg kan se tilbake på mange hyggelige minner fra den turneen.

Månedens bilder:
Slora Gård, hvor Kor Major hadde øvingshelg! 
Et vakkert syn som gjør meg virkelig så glad i hjertet!

Kulturnatten! Tusen takk for et nydelig og magisk samvær, kjære gode dere! Selv om natten ble litt lenger enn forventet, er dette den mest begivenhetsrike natten jeg har hatt på lenge!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!