Innholdsrik sommerferie!

Det er kvelden før jeg begynner på jobb etter en deilig sommerferie. Klokken er like før 22, og det begynner å bli mørkt ute. Gresset har allerede begynt å gulne noen plasser, nå etter den varmeste sommeren på mange år. Det blir nok en tidlig høst i vente. Jeg har laget meg en kopp grønn te med mye honning for å friske opp en begynnende sår hals, og jeg kjenner at høyre overarm fortsatt er litt øm etter 2. dose HPV-vaksine som jeg tok tidligere i dag.

Som normalt tenker jeg at det skal bli godt å komme tilbake til hverdagsrutinene igjen, samtidig som jeg er spent. Ikke bare spent på hvordan det blir å komme tilbake i jobb etter tre ukers dvale, men også hvordan knærne vil mestre arbeidsdagen. Jeg kjenner igjen den samme følelsen fra i fjor på denne tiden. Jeg har trent hardt og målrettet - enda mer enn under fjorårets sommerferie - og jeg er både stolt og spent på arbeidsdagen som venter. Samtidig lar jeg meg ikke glemme at det var i fjor på denne tiden at jeg gikk dypt ned i kjelleren da knærne sviktet meg allerede i løpet av første arbeidsdag etter sommeren. Hva vil morgendagen bringe?


Ferietur til Albania!
Første ferieuke stakk Oddo og jeg til Albania og koste oss i landets strålende solskinn og nøt hotellets perfekte beliggenhet ved havet. Det hotellet du kan se nærmest havet, der bodde vi!

Vi sikret oss et hotellrom med utsikt over havet. Det var mer enn jeg hadde forventet! Dette er den nydelige utsikten fra hotellrommets balkong!


Noen dager var vi ekstra heldige å øyne at rom-servicen la mine kjære tre kosedyr pent og pyntelig i sengen. Det varmet langt inn i hjerteroten.

Om kveldene ble det litt mer utholdelig å være utendørs, og da trakk ofte Oddo og jeg ned på brygga (i bildets tilfelle) eller på hotellrommets balkong, og leste i hver vår roman. For en herlig stemning og et verdifullt øyeblikk! Jeg leste ut to romaner på dette oppholdet, faktisk; "Somrenes Bok" og spenningsbok jeg ikke husker i farten. To flotte bøker jeg anbefaler!

Solnedgang fra balkongen. Praktfullt!

Vi utforsket også nærområdet. Området var preget av at kommunismen en gang hadde hatt sin fulle makt, og gaten var fattigslig og ødelagt. Likevel syns jeg byen hadde sin sjarm (i min positive forstand). Siden den ikke har blitt spist opp av turisme enda, kunne vi fortsatt se hva Albania var for sitt fulle jeg. 

Jeg bare måtte jo kjøpe meg et kulturelt antrekk, jeg syns den var skikkelig søt! 

Tid for albansk aften! Først stakk vi til en festning på en topp og hadde en fantastisk utsikt over havet, som du kan se i bakgrunnen.

Deretter sanger og danser av albanere mens vi fikk servert lokal mat. Det var mulighet for å slenge seg med på dansingen, og både Oddo og jeg fikk prøvd ut danseføttene våre der vi prøvde å holde tritt med de lokale danserne!

Joda, mat skulle til. Jeg har merket at når solen steker på det varmeste, mister jeg matlysten. Det kan være et problem da det har vært veldig varmt veldig lenge denne sommeren. Hadde det ikke vært for Oddo, hadde jeg nesten droppet lunsjen hver dag, og kun klart meg med to måltider. Jeg bestilte nesten kun salat til hvert eneste måltid da det var forfriskende og lett fordøyelig. Dette var cæsarsalat, og muligens den beste salaten som fantes i Saranda!

En av dagene stakk vi på jeep safari! Det høres bedre ut enn det var. Dette var nok en av ukens varmeste dager, og det å sitte i en jeep var varmt og slitsomt. Men vi holder motet oppe.

Vakkert og mektig naturlandskap.

Vi stakk også innom en kirke, noe jeg verdsatte stort. Jeg tok også frihet til å tenne et lys i bønn, og la merke til at flere etter meg gjorde det samme. Det var en fin og verdifull stund for meg.

Ja, trening måtte til! Jeg hadde laget meg et treningsopplegg for denne sommeren som jeg utførte tre ganger ukentlig. Til min store glede ble også Oddo med meg og trente!

Is måtte vi jo også nyte. Etter en formidabel service av innehaverne etter et tyske uhøflige gjester koste vi oss med hver vår is med utsikt over havet som strakk seg så langt bort i horisonten som øynene kunne skue. Det var en fantastisk tur, og jeg anbefaler Saranda på det varmeste.


Ferieuke hjemme til gards!
Sommerferie i mitt barndomshjem betyr noe helt spesielt for meg. En ubeskrivelig trygg, varm følelse fylt med familiekvalitet og glede som ingenting annet i livet kan romme. Dette er en av de mange bildene av solnedgangene som er tatt fra terrassen vår, og ett bilde beskriver mer og bedre akkurat det en slik sommerferie betyr for meg.

Her hjemme venter også tre andre nydelige kosedyr på meg, og om natten er hele dyreriket samlet seg på brystet mitt og tar vare på meg hele natten rundt.

En av dagene tok familie og slekt seg en tur til Blaafarveverket. Det var utrolig koselig! Jeg fikk mer tid sammen med minstemann, noe jeg satte utrolig pris på, og hans artige og spontane innslag fikk både meg og hele den Blå butikken til å bryte ut i latter.

Spilling kommer vi ikke utenom, og vi skaffet oss et nytt spill for sommeren: Mysterium! Det er tidenes mest kompliserte spill! Linnie og jeg leste oss gjennom spilleinstruksene og brukte EN TIME på å forstå spillets gang! Det var innviklet, men utrolig gøy! Et samarbeidsspill hvor spøkelset (som var meg i sommerens tilfeller) skulle kommunisere med de synske (de andre spilldeltakerne) for å finne ut hvem som drepte meg. 

Så ble Oddo syk. Det var synd, men ingenting å få gjort noe med. Jeg prøvde å stelle så godt jeg kunne med ham, passe på at han fikk i seg nok væske, serverte måltider og lagde suppe til ham. Han ble etter hvert bedre, men forkjølelsen skulle likevel holde et tak i ham langt ut i uken etter også.

Så var det naboene som hadde fått kattunger, og helledussen så søteeeee!! Jeg var titt og ofte bortom for å kose og kjæle med disse nydelige skapningene. Denne sommeren ble jeg også bedre kjent med naboene! For noen flotte mennesker! De kom flere ganger over til oss på kveldstid og vi spilte kort og spill sammen. Vi har planlagt å dra til Tusenfryd sammen i høst, og det håper jeg vi får til!

Litt moro må man ha. Aktiviteter selv en med forkjølelse klarer å takle, hehe.


Ferieuke i Sandnes!
Det er ikke mange bildene jeg har tatt herfra, så det blir lite tekst. Men jeg fikk møtt det alltid så hyggelige venneparet av Oddo (på Bjarte og mitt initiativ, faktisk!). Jeg trives virkelig så godt med dem. Jeg fikk også truffet flere av slektningene til Oddo, og det var veldig koselig. For første gang fikk jeg hilst på familiens nytilkomne (som jeg kjenner til i alle fall), og det var meget stas! Ellers gikk tiden med til gåturer, treningsøkter og TV-serien "Elementary". Fantastisk!

Oddo tok meg med ut på Mondo, en fabelaktig restaurant i Sandnes. Vi fikk servert fem delikate retter og jeg fikk en cocktail - jomfru, så klart. Det var deilig og smakfullt, og med mitt flotte selskap hadde jeg ingenting å klage på!

Hehe, jeg syns jeg var skikkelig morsom med dette snap-bildet!

Så, tid for Blinken-festival! Wohoo, dette var skikkelig gøy! Jeg fikk sett mange av de største og fremste norske skiløperne i levende live, og jeg ble starstrucked så det holdt! Til vår store lykke fikk vi plass rett ved veien, ca 20 meter fra mål! Til min store begeistring fortalte både mine og Oddos foreldre at de hadde sett meg på TV! Hehe, det var et lite - men likevel så stort - øyeblikk. Etter å ha heiet og applaudert alle i mål, stakk Oddo og jeg hjem igjen, vel fornøyde etter kveldens opplevelse!

Trening!
Til slutt må jeg nesten fortelle litt om treningsopplegget mitt, det preget jo faktisk store deler av ferien min. Det var grusomt hardt, og jeg husker at jeg brukte dagene på å nesten grue meg til neste treningsøkt. Det var nok kanskje ikke det smarteste av meg å begynne med øvelsen "wall sit", for beina var jo helt kake etter tre sett. Likevel er jeg så stolt over at jeg gjennomførte programmet jeg hadde til meg selv denne sommeren. Jeg mestret jo til og med å øke varighet på wall sit, samt repetisjoner på push-ups i løpet av sommertreningen!

------

Det har visst gått over en time siden jeg begynte bloggingen. Selv om jeg har skrevet både intensivt og effektivt, må jeg likevel regne med at det går med litt tid til blogging. Teen er for lengst drukket opp, og det er på tide å finne sengen. En spennende dag venter meg i morgen. Vil kroppen fortsette i et fryktelig mønster, eller har jeg endelig klart å trene meg ut av det? Spente nerver og følelser tar tak i meg, men jeg må prøve å løsrive meg fra dem for å klare å få noen timers søvn i natt. Det er jeg nødt til for å være forberedt på hva morgendagen enn vil bringe.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!