Strandbading og trening!

God kveld, mine kjære lesere!
Beklaaager for at det har vært få oppdateringer i det siste. Ettersom dagene er solfylte og varme, blir det mindre tid foran PC'en, og det er jeg veldig glad for. Denne helgen hadde jeg egentlig planlagt en hjemreise til foreldrene mine, men av diverse årsaker så jeg at det ikke passet seg allikevel. Jeg prøver heller å ta meg en tur i neste uke. Nok om det. Nå tenkte jeg at dere skulle få innblikk i min flotte lørdag her i Oslo!

Dagens værmelding! Det er jo helt utrolig hvor heldige vi 
Østlendinger har vært med været! Takknemlig!

Etter biiittelitt mangel på søvn, unnet jeg meg å sove til jeg våknet. Jeg tror jeg klarte å sove helt frem til 10:30! Etter en seig morgen foran TV'en, pakket jeg baggen for dagens uflukt; strand og trening! Heldigvis er baggen min stor nok til å romme det jeg trenger for begge deler. Her er listen:

Bellas pakkeliste for strandbading og treningsøkt:
- Teppe for å ligge på på stranden
- Håndkle for strandbruk
- Mat (kjeks, frukt og litt godt)
- Drikkeflaske fylt med iste og frosne druer (frosne druer er perfekt som isbiter da væsken holder seg i druen etter opptining og dermed ikke vanner ut drikken!)
- Romanen jeg leser i; Jack Reacher og den åttende mann

- Treningstøy
- Treningstilbehør (pulsbelte, pulsklokke, FF-armbånd, etc.)
- iPod
- Innesko

+ Mobil, kortholder, nøkkel, etc.

Er det ikke flott at alt dette får plass i den lille baggen min? Så innmari praktisk, jeg kan til og med ha baggen på ryggen som en sekk! Denne baggen må være noe av det jeg har brukt mest det siste året, og jeg merker at jeg er utrolig takknemlig for at jeg har den.

Bading på Hovedøya
Siden Oddo er i Stockholm med Erik, Stig og Linnie er i England, min bestevenninne Sunniva ikke oppholder seg i Oslo for tiden, og jeg er litt for beskjeden til å spørre om noen vil være med meg på strandbading, har jeg de siste dagene funnet nye og deilige strandperler helt for meg selv. Denne gangen dro jeg for første gang til Hovedøya for å utforske bademulighetene her! Det er jo helt utrolig hvor mye man kan oppleve i Oslo! Jeg er så glad for at jeg blir bedre og bedre kjent med min egen by, og jeg merker jeg er så stolt av den!

Jeg fant avgangen til Hovedøya og jeg gikk av på riktig øy, hehe. Allerede mestringsfølelse! Øya er jo stor, og jeg er ikke kjent, så jeg bare fulgte etter de andre som også så ut til å ville finne stranden. Plutselig øynet jeg klosterruinene, noe jeg husker jeg hadde lest om på Internett i forkant. Litt sightseeing i egen by er nydelig, og det føltes underlig og fint å traske rundt i ruiner av klosteret som for mange år siden hadde stått oppreist.

Klosterruinene på Hovedøya.

Til slutt fant jeg stranden, og jeg fant min plass litt på siden av sandstranden. Jeg brettet ut det hvite teppet mitt og håndkleet mitt over, smurte meg inn med solkrem, satte musikk i ørene og dovnet i solen. Etter hvert kom det en bergensk familie og satte seg like i nærheten av meg. Selv om jeg hadde musikk i ørene, kunne jeg høre de samtale sammen, og det var slik jeg skjønte de var fra Bergen og at de var på ferie. Selv om vi ikke pratet sammen, syns jeg det så var koselig med litt "selskap". For i min egen lille sjeleverden ble jeg mindre alene.

Stranden på Hovedøya!

Jeg har det faktisk veldig bra i mitt eget selskap!

Etter å ha stukket ut i vannet hele tre ganger, hørt igjennom Katie Meluas "House"-album to ganger, lest noen flere sider av romanen og nesten sovnet i solen, var det på tide å komme seg videre, klokken var jo allerede blitt 18. Båten ankom kaien da jeg også kom frem, og etter en liten flott tur over Oslofjorden var jeg tilbake på fast grunn. Da var det tid for trening!

Trening på Fresh Fitness Ensjø!
Jeg hadde en god samtale med fysioterapeuten min i går kveld, før han tok ferie. Tenke seg til at han ville gjøre dette for meg! Jeg har nesten ikke ord for hvor heldig og takknemlig jeg er for at jeg har en så god fysioterapeut som ham! Jeg hadde egentlig time hos han på torsdag, men den mestret jeg faktisk å glemme!! JEG HAR ALDRI GLEMT NOEN TIMER FØR!! Typisk at når jeg først skal gjøre det, så er det rett før fysioterapeuten min skulle ta ferie. Jeg merker at jeg er ganske nervøs for å gå ferien i møte når jeg skal oppholde meg utenlands og nesten ikke i Oslo og dermed ikke har så god tilgjengelighet til treningssentre som normalt. Hvordan skal beina takle tre uker sommerferie uten treningssenter?! Jeg er så redd for at knærne skal bli svake igjen. Jeg er så redd for å få samme erfaring som etter fjorårets opplevelse etter sommerferien. Jeg vet ikke om jeg takler et slikt nederlag en gang til. Fysioterapeuten beroliget meg og sa at beina var mye sterkere nå. Denne gangen har jeg jo faktisk et intakt korsbånd. Fysioterapeuten sa han forstod min tankegang om "å kjøre så hardt som mulig nå for å bygge opp et så godt som mulig grunnlag før ferie", men at det ikke var slik det fungerte. Siden jeg har hatt litt vondt i kneet i det siste, sa han at jeg skulle heller redusere intensiteten den siste uken før ferien min. Siden det ikke er i den siste uken enda, kjørte jeg på som vanlig denne økten!

En sliten, men fornøyd Bella i garderoben etter vel gjennomført 
treningsøkt. Unnet meg til og med en proteinshake!

Det ble en god og intensiv økt på 60 minutter. Jeg kjørte på med ellipsemaskin i 20 minutter og kom opp i maks puls på 176. Deretter kjørte jeg styrke kun for bein ut fra opplegg nummer 3+4 fra fysioterapeut. Denne gangen hadde jeg en gjennomsnittspuls på 150 gjennom hele økten, og det er rekordhøyt for egen del! Dette er jo sammenlagt med pausene mine også! Jeg pleier å ligge på rundt 142 i gjennomsnittspuls. Jeg hadde litt vondt i knærne etter økten, så jeg får se hvordan jeg legger morgendagens økt. Hadde egentlig tenkt å kjøre hardt begge oppleggene (siste harde økt før den siste uken før ferie, hehee), noe som tar litt i underkant av to timer, men jeg får kjenne litt på hvordan beina er.

Hjemme!
Vel hjemme hev jeg meg i dusjen med det samme. Deretter tok jeg av meg oppvasken som hadde tårnet seg opp etter noen dagers opphold, hehe. Aah, det var deilig å få unnagjort. Resten av kvelden gikk til den vanlige telefonsamtalen med Oddo som jeg har hver kveld han ikke er hos meg, og å skrive dette innlegget. Nå skal jeg starte kveldsstellet og krype til køys etter en nydelig dag. I morgen er det nye og gode opplevelser som venter meg. Så lenge man vet at slike opplevelser ikke kommer av seg selv, men at man må aktivt søke dem og tørre å la dem få plass i livet sitt, er det lettere å sette i gang tiltak for å kunne ha det bedre selv. Det er derfor jeg er opptatt av at man skal 'lage' en god dag, ikke 'ha' en god dag. Takk, gode Arild, som gjorde meg bevisst på dette. Vi er alle ansvarlige for vår egen lykke i livet.

Øyeblikksbilde.

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

Filmstjerne for én dag!

MUNTLIG EKSAMEN!