Treningsøkt i Frognerparken!

Etter litt soling ute - denne gangen sammen med søte Katharina, noe som gjorde det mindre kleint å være utstillingsdukke (jf. forrige innlegg) - ønsket jeg å ta meg en liten treningsøkt. Stølheten i beina begynte å slippe taket, og jeg følte det var på tide å løpe igjen. Jeg stod mellom å løpe bortover Kirkeveien for variasjonens skyld, men jeg endte med å løpe i Frognerparken istedenfor. Der er mulighetene flere for annen trening enn kun løping!

Utsikt over Vigelandsparken, hvor jeg begynner før 
jeg fortsetter løpingen innover i Frognerparken.

Jeg løp ikke så lenge, kun en halvtime. Selv om stølheten var så å si borte, var beina ekstra tunge i dag. Etter å ha løpt litt i Frognerparken, fant jeg ut at jeg heller ville utføre litt trappetrening! Siden jeg verken hadde noen treningsplan på dette eller at jeg hadde gjort det før, var det kun opp til kreativiteten min å finne øvelser! - men jeg fikk jo god nytte av de tre årene på idrettslinjen også da til hjelp for å finne øvelser, hehe. Jeg tenkte å dele med dere hvordan trappetreningsøkten ble, så kan du jo prøve det ut selv en gang hvis du ønsker! Og mer enn gjerne del forslag til nye trappeøvelser hvis du har noen på lur!

Bellas tips til trappetrening!

Jeg anbefaler å finne en trapp med rundt 10-20 trinn.

1. Hinking alle trappetrinnene x3 på hvert bein. Første hinking på hvert bein tok jeg sakte med god bøy i kneet. Den kjente jeg skikkelig! De to andre tok jeg så fort jeg kunne. Det gikk noe saktere i høyre enn venstrebein, men det regnet jeg egentlig med. Jeg vet jeg er svakere i høyrekneet da det er sist operert samtidig som det fikk litt komplikasjoner.

2. Knebøy med hopp til hvert 2. trappetrinn x2. Viktig med god bøy i knærne da du får mest effekt av øvelsen slik sett. Jeg vet ikke hvorfor jeg bare tok øvelsen to ganger, det hadde gått fint med x3. Kjekt å vite til neste gang!

3. Skøytegang på alle trappetrinn x1. Først hopper du til venstresiden på et trinn opp, lander på venstrefot og bøyer kneet. Finn balansen før du hopper til høyresiden på trappetrinnet over, lander på høyrefot og bøyer kneet. Slik fortsetter du hele veien opp. Denne øvelsen passer seg best på flat mark når du kan hoppe fremover istedenfor. Jeg føler iallfall at jeg får mer ut av øvelsen da. Derfor tok jeg øvelsen bare én gang.

4. Push-ups på trappetrinnene x2. Hm, hvordan forklare denne best mulig? Len deg over trappen fra bunn av trappen og hold tak i trappetrinnet som er i høyde med brystet ditt. Ta en push-up. Hopp opp ett trappetrinn, dytt armene dine fra trappetrinnet og opp til trinnet over og ta en ny push-up i én og samme bevegelse før du hopper et nytt trinn opp. Jeg brukte en trapp med rundt 15-20 trinn, så jeg merket at denne øvelsen var tung! Eller er det bare jeg som er blitt svak i brystmusklene? Før klarte jeg jo å ta 40 strake - og det var selveste guttekravet for toppkarakter på idrettslinjen (jentekravet lå på 20 strake)! Jeg har nok mistet en del muskelmasse siden den gang.

5. Knebøy fra øverste trinn x10 på hvert bein x2. Pass på å ikke stå på bunnen av trappen da det er vanskeligere å bøye seg ned uten å være nær bakken. Jeg stod på toppen av trappen da jeg utførte denne øvelsen, men det var mye grunnet at det var der solen skinte, hehe.

(Til slutt fant jeg meg et gressområde og stod planken i 1 min x2 med et halvt minutts pause. Herlighet, det var hardere enn jeg hadde forventet! Kjernemuskulaturen har visst glemt at jeg var ganske så dreven på denne øvelsen for rundt tre uker siden, hehe...)

Det var alle øvelsene jeg kom på i farten. Hvis du har noen flere forslag, så gjerne si ifra! Jeg syns dette var en artig treningsøkt, og jeg blir veldig glad for å utvide repertoaret mitt for trappeøvelser!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Sound The Bugle

Tid for Oslo-rebus!

MUNTLIG EKSAMEN!

Filmstjerne for én dag!