Rolig feriedag på Skatten

Nå sitter jeg på Skatten (en kafé og bar på Tøyen) på nøyaktig samme bord som Linnie pleier å sitte på når hun er her! Linnie er i Frankrike nå, helt alene (frem til Stig møter henne der i morgen), og jeg merker jeg er litt nervøs for at hun er i Det Store Utland helt for seg selv. Heldigvis er hun flink til å sende Snapchat-bilder, så familien min og jeg vet at hun har det bra. I dag - akkurat nå, faktisk! - er hun på besøk hos noen fjerne slektninger på mammas side, og det er trygt og godt å vite. Så er jeg glad for at Stig kommer til henne i morgen.


Sitter på Skatten på Tøyen.

Jeg er altså inne i min første ferieuke og nyter late dager i Oslo. Vel, ikke altfor late, jeg har faktisk trent hele tre ganger på treningssenteret denne uken! Jeg har seriøse planer om å få kommet ordentlig i gang med trening igjen. Jeg kjenner på at det er fortsatt litt tiltak å gå bort til senteret, men når jeg først er der, så er jeg i gang! Etter mine tre år på idrettslinjen, samt flere timer hos ulike fysioterapeuter, har jeg innarbeidet meg et stort "repertoar" av styrkeøvelser. Slikt sett er det ikke vanskelig å få tiden til å gå når jeg først er på senteret. Likevel prioriterer jeg å sykle i en halvtime med lav belastning og høy frekvens, deretter en siste halvtime med styrke for over- og underkropp. 

Kropp og trening er faktisk utrolig spennende! Fra idrettslinjen husker jeg at jeg blant annet lærte to interessante ting om kroppen og musklene våre:
1) Kroppen din tilpasser seg den belastningen du utsetter den for. Altså, når man øker belastningen på kroppen, så tilpasser kroppen seg denne belastningen, som igjen gjør at du kan øke belastningen på kroppen (oii, det er en grunn til at jeg ikke er en pedagog....). 
2) Selv om du ikke har brukt musklene på en stund, så husker de at de har vært der tidligere. Det gjør det lett å komme i gang med styrketreningen selv om det har gått månedsvis med treningstørke (som i mitt tilfelle). Det merker jeg hjelper på motivasjonen min; jeg kjenner at det nødvendigvis ikke skal gå så lang tid før jeg klarer å ha like mye vekt på apparatene som da jeg trente mer aktivt.

Egentlig har det vært litt fint å starte dagen med en treningsøkt, da får jeg kroppen i gang fra morgenen av! I morgen skal jeg stå opp litt tidlig, så da begynte jeg dagen i dag også ganske tidlig for å forberede meg til i morgen. Ellers har dagen gått med til å planlegge for den kommende helgen utenbys, ryddet i treningsklærne mine i gangen og ryddet og støvsuget leiligheten. I ettermiddag får vi hyggelig overnattingsbesøk av Erik, så jeg har redd opp til ham på gjesterommet vårt også. 

Jeg får begynne på hjemturen. Oddo har kommet hjem fra jobb, og dermed begynt sommerferien sin han også. Jeg ønsker dere noen glade og late dager fremover!

- Bella.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kom til Jesus!

Oddo og Bella er forlovet!

Nå dekkes bordet

Mammas 60-årdag!